Karel Bajer
.
gsm: +420 731 108 841
mail: info@bfit-program.cz
web: www.bfit-program.cz
Spolupracujeme:
Zajímavé články
Výživové a nutriční poradenství Praha a okolí
Ingredience na 10 porcí
40g másla
500ml polotučného mléka
10g vajahitu + 20ml vody
80g hnědého cukru
300g pšeničné celozrnné mouky
200g polohrubé mouky
40g marmelády dle chuti
1 vejce
3 lžíce medu
1 kypřící prášek do perníku
1 lžička sody
Postup:
1. Mléko lehce ohřejeme (ale nevaříme). Pak v něm pozvolna rozpustíme máslo a med.
2. V míse smícháme obě mouky s práškem do perníku, sodou a cukrem.
3. Přidáme vejce,vajahit, vodu, teplé mléko a vše důkladně promícháme.
4. Nalijeme na plech s nepřilnavým dnem nebo vyložený pečícím papírem a pečeme asi 40 min na 180°C. Vychladlý perník rozřízneme podél a promažeme marmeládou.
Energetická hodnota na 10 porcí |
Bílkoviny |
Sacharidy |
Tuky |
84g |
514g* |
56g |
Tip:
Místo marmelády můžeme perník potřít citronovou polevou (smícháme 1lžičku horké vody, 1lžičku citronové šťávy a 4 lžíce cukr moučka)
Energetická hodnota v 1 porci |
Bílkoviny |
Sacharidy |
Tuky |
8,4g |
51,4g* |
5,6g |
*10 porcí
514g sacharidů
z toho - 142g cukrů
*1 porce
51,4g sacharidů
z toho - 14,2g cukrů
Celozrnný perník
© b-fit 2013 Všechna práva vyhrazena