Facebook
B-fit program
Karel Bajer
.
gsm: +420 731 108 841
mail: info@bfit-program.cz
web: www.bfit-program.cz
Spolupracujeme:
Zajímavé články
zivotni-postoj.cz banner
Výživové a nutriční poradenství Praha a okolí
Všechny články >>>
Studio Style banner
satema.cz banner
Rekonstrukce Jelínek banner
© b-fit 2013 Všechna práva vyhrazena

Tříbarevné kuřecí rizoto

Zpět > Úvodní stránka > Recepty
Ingredience na 2 porce

300g kuřecích stehen bez kůže a bez kostí
120g tříbarevné nebo klasické rýže v suchém stavu
2 střední mrkve
1 červená kapie čerstvá
1 cibule
2 stroužky česneku
10g ghí nebo olivového oleje
1 lžíce koření Adžika
1 kostka slepičího bujónu
50g mraženého hrášku
1 lžíce čerstvé petrželky
sůl, pepř
Postup:



1. Kuřecí stehna nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a ochutíme kořením Adžika.

2. Na rozpálený olej dáme mrkev nakrájenou na proužky a restujeme do doby než změkne. Přidáme maso, cibuli nakrájenou najemno a kapii na proužky a restujeme dalších 10min.

3. Poté přidáme najemno (ne lisovaný) nakrájený česnek společně s rýží v suchém stavu. Restujeme dalších 5minut.

4. Mezitím si uvaříme 750ml horké vody a v ní rozpustíme slepičí bujón, kterým poté zalijeme směs v pánvi.

5. Vaříme do té doby než rýže změkne a odpaří se voda. Na posledních 5min. přidáme hrášek. U tříbarevné rýže je doba vaření 35min a u klasické bílé 20min.

6. Když je směs měkká přidáme petrželku nakrájenou najemno a necháme 1 min provařit. Dochutíme solí a pepřem.
Tip:
Pokud budeme rizoto vařit z tříbarevné rýže, dáme si ji předtím namočit na 3h.
  Energetická hodnota na 2 porce
Bílkoviny Sacharidy Tuky
54g 144g 17g